In gesprek met Marleen Hoftijzer, Gabriel Eiesenmeier en Koen van Torenburg.


Vanaf 2 t/m 9 juni 2012 vindt de Week van de Amateurkunst (WAK) weer plaats door heel Nederland. De WAK is voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten!


Op woensdag 6 juni bent u van harte welkom in de KluiZ (theater de Bussel) in Oosterhout voor de lezing van drie jonge fotografen. Voor deze presentatie hebben wij onder andere twee eindexamenstudenten van St Joost uitgenodigd. Marleen Hoftijzer en Koen van Torenburg zullen iets vertellen over het project waarmee zij gaan afstuderen. Ze tonen het werkproces en praten over hun fascinatie en het ontstaan van de projecten. De derde spreker op deze avond is Gabriel Eisenmeier hij verteld over zijn werk als fotojournalist en over zijn werk als beeldredacteur bij Volkskrant. Het wordt een avond waarin u als fotografie liefhebber een kijkje krijgt in de keuken van deze jonge fotografen en hun werk. Op deze avond gaan we onder het genot van heel veel foto’s met elkaar in gesprek. Een gesprek tussen de professional en de amateur, een gesprek dat hopelijk inspirerend is voor beiden.


Adres: Theater de Bussel, Torenplein 12, 4901 EC Oosterhout 
Aanvang: vanaf 19.00
Lezing: woensdag 6 juni van 19.30-22.30

Kosten: Gratis




Meld je aan voor deze WAK-Lezing via lucianacaputo@h19.nl


Hieronder meer informatie over de sprekers tijdens deze lezing:





Marleen Hoftijzer (1989) gebruikt fotografie, om de dingen die in haar leven op haar pad komen, uit te pluizen. In de afgelopen jaren is ze bezig geweest met persoonlijke verhalen waarvan zij vindt dat ze verteld en verwerkt moet worden. Tijdens haar jaren op de kunstacademie heeft ze ontdekt dat ze een grote interesse heeft naar de gezondheid van de mens. Voeding, schoonheidsidealen, plastische chirurgie, eetproblemen...het zijn allemaal veel besproken thema’s geworden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hoftijzer wil door middel van fotografie een bepaald bewustzijn creëren en mensen laten nadenken over de huidige en soms verkeerde leefgewoontes.


Gabriel Eisenmeier (1983) studeerde fotografie aan de kunstacademie St. Joost te Breda, waar hij in 2008 zijn studie afrondde. Sindsdien werkt hij als zelfstandig fotojournalist waarbij de nadruk wordt gelegd op het documentair reportage aspect. Eisenmeier volgt Kyteman al drie jaar fotografisch op de voet. Zijn werk werd onder andere gepubliceerd in de Volkskrant en Vrij Nederland. Sinds 2011 is hij, naast zijn eigen fotografische werk, verbonden aan de Volkskrant als beeldredacteur. 


www.gabrielphotography.blogspot.com 






Koen van Torenburg (1986) kijkt in zijn werk naar het stedelijk landschap. De ingrepen die gepleegd worden om het landschap naar onze hand te zetten analyseert en documenteert van Torenburg. Voor zijn afstudeerwerk heeft hij een serie gemaakt over het Ruhrgebied. Na jaren van industrieel verval door de verschillende crises zijn in de jaren 80 een groot aantal ingrepen in dit landschap gepleegd. Nu, zo'n 25 jaar later begint het landschap nieuwe vormen aan te nemen. Van Torenburg heeft onderzocht wat voor verbanden er in het gebied zijn ontstaan en op welke manier het nieuwe landschap gebruikt wordt. 


www.koenvantorenburg.com