WAK-Ontmoeting



WAK-Ontmoeting
Zaterdag 9 juni van 13.00-17.00
bij Galerie Pennings

Beste fotografie liefhebber naar aanleiding van de week van de amateurkunst organiseren wij de WAK-ontmoeting in Galerie Pennings. Naast het bekijken van de tentoonstelling  is er de mogelijkheid om uw eigen werk of portfolio te bespreken met Petra Cardinaal,  Nanyc Lee of Luciana Caputo.  Ook kunt u samen met de fotografe vanaf 14.30 in gesprek gaan over haar werk ‘ Rhytms.

Rhythms is de toepasselijke titel van de tentoonstelling van Nancy Lee (1969). De Chinees-Nederlandse fotografe Nancy Lee toont recente collages. De collages zijn opgebouwd uit een groot aantal foto’s. Haar onderwerp is de bewoonde wereld, die wordt beheerst door structuren, routines en tijdschema’s. Zo bestaat haar werk Typhoon no. 3 uit een aantal opnamen van paraplu’s, genomen op een marktplein in Hongkong tijdens een hevige regenbui. Door het ritme waarin ze de foto’s over het beeldvlak verdeelt ontstaat dynamiek. Ze fotografeert niet alleen in Nederland, maar gaat voor haar werk regelmatig op reis, o.a. naar Hongkong, waar ze heeft gewoond, en New York. Omdat niet altijd zichtbaar is waar de opnamen zijn gemaakt, geeft dat een idee van het hoge tempo waarin de globalisering een feit wordt. ‘Daarbij lopen we het risico onze unieke identiteit te verliezen.’

Nancy Lee begon haar opleiding fotografie te Sao Paulo in Braziliƫ. Ze vervolgde haar opleiding aan AKV St. Joost te Breda, waar zij in 2004 afstudeerde. In 2007 was zij genomineerd voor de Harry Penningsprijs.


In 1979 was in Galerie Pennings de allereerste expositie te zien. Daarmee is het de oudste in fotografie gespecialiseerde galerie van Nederland.
Startende als ook reeds gevestigde fotografen tonen hun werk. Er wordt fotografie getoond met de nadruk op autonoom werk.
Per jaar vinden er zes tot acht exposities plaats. Daarnaast worden er diverse malen per jaar tentoonstellingen op andere locaties georganiseerd.
Sinds 2006 wordt de galerie geleid door Petra Cardinaal.

Galerie Pennings Geldropseweg 61b Eindhoven


Wie zien u graag zaterdag 9 juni!

Vriendelijke groet,

Petra Cardinaal   www.galeriepennings.nl
Nancy Lee          www.nancylee.nl
Luciana Caputo  www.lucianacaputo.com