Homo Empathicus 13 sep - 21 okt 2012




BredaPhoto

Het BredaPhoto international photo festival vindt in 2012 voor de vijfde keer plaats in het stadshart van Breda. Uitgegroeid van een klein en ideƫel initiatief om kwaliteitsfotografie in de regio aan een groter publiek te tonen, is het festival in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal herkenbaar festival van formaat: opmerkelijk in programmeringskeuze, volwassen in bereik en programma, een publiekstrekker tot ver over de grens.


Fotografie van alle maten:



Het festival toont fotografie van en in alle maten. Gevestigde namen en studenten worden evenwaardig naar voren geschoven, gepresenteerd in zowel intieme galeries als grootste presentaties in bijvoorbeeld het centrale Bredase Chassepark. Deze combinatie van klassieke, museale presentatie met spectaculaire buitenexpo in het stadshart van het oude centrum van Breda, maakt van BredaPhoto niet alleen een fotografie ervaring met klasse en grandeur maar tevens een laagdrempelig evenement voor fotografie liefhebbers uit heel het land, en doorgewinterde fotofestivalbezoekers van over de grens.


Ook in 2012 pakt BredaPhoto groots uit. Binnen het maatschappelijk relevante thema ‘homo empathicus’ worden ruim vijftig fotografen gepresenteerd met hun recentste en beste werken. Naast publiekslievelingen als Larry Towell en Mikhael Subotzky van het legendarische fotografencollectief Magnum  komen ook studenten prominent aan bod in het programma; van academies uit Nederland en Belgie zijn 16 studenten na grondige selectierondes uitgenodigd deel te nemen aan het hoofdprogramma.