Een twee luik


De eerste opdracht in het 1e jaar:
Probeer aan de hand van dit beeld een opvolging te maken. Dit nieuwe beeld mag in contrast zijn met het eerste beeld. Je kan natuurlijk ook een beeld opnieuw proberen te maken, via hetzelfde kader of compositie. Het gaat om een ´twee luik´.
Kies een beeld uit je eigen verzameling, krant of tijdschrift en ga na waarom je dit beeld gekozen hebt. Redenen hiervoor kunnen zijn: compositie, kleur, lijnen, het moment, de herinnering, etc.
Bijvoorbeeld: 
- Fotografeer een locatie op verschillende tijden en weersomstandigheden.
- Je kunt ook ingaan op beeldtaal., denk hierbij aan macro naast macro, of juist het contrast hierin.
- Een opvolging kan ook zijn een natuurlijk landschap naast een stedelijk landschap.
- De opvolging kan ook zitten in kleur, lijnenspel of onderwerp.

Leer vooral te kijken en na te gaan waar je interesse ligt.


De resultaten van de groep zie je hieronder: 







Het zwart-wit twee luik van Janneke Stoffelen (1e jaars) gaat over landschap, 
contrast, diepte en lijnen. Klik op de foto's om het werk beter te bekijken.




Wendy Hopmans (1e jaars) maakte aan de hand van haar foto van Kinderdijk een nieuwe foto voor het twee luik. Het werd een plaatje van het Nederlandse landschap met windmolens. Klik op de foto's om het werk beter te bekijken.


Judith van den Dam (1e jaars) koos voor het portret van Mick Jagger gemaakt door Anton Corbijn. Voor haar twee luik portretteerde ze iemand in Zwart-Wit.




Juan Hoefnagel (1e jaars) ging voor zijn twee luik opzoek naar dezelfde vormen, kleuren en beeldtaal. Hij maakte voor deze opdracht twee twee-luiken Klik op de foto's om het werk beter te bekijken.






Voor beide foto's ging ze terug naar dezelfde plek. In een ander seizoen en met ander licht maakte ze de tweede foto. Klik op het werk om de foto's beter te bekijken.