De kunst van het verleiden

Carli Hermès • 25 jaar topfotograaf

03.11.2013 t/m 26.01.2014
Erotisch, eigentijds, prikkelend, bevreemdend en verleidend zijn al 25 jaar de belangrijkste kenmerken van het werk van topfotograaf Carli Hermès. Of hij nu in opdracht fotografeert of vrij werk maakt, zijn beelden zijn altijd prikkelend, spannend en op verrassende wijze gestileerd. De tentoonstelling toont voor het eerst in museale context een overzicht van hoogtepunten en sleutelwerken uit het foto- en filmoeuvre van Carli Hermès.

Carli Hermès (Schijndel, 23 april 1963) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Bournemouth School of Art in Engeland. Hij werd internationaal bekend met zijn reclamefotografie voor merken als Martini, Philips, Nike, Suit Supply en de KLM. Ook maakt hij modereportages voor toonaangevende internationale bladen en portretteert hij (internationale) bekendheden. Daarnaast ontwikkelt hij beeldcampagnes voor ideële organisaties als Oxfam Novib.
Carli Hermès is bovendien actief als regisseur van commercials en video’s voor onder meer G-Start, Royal Club en NS. Hij zat van 2006 tot 2007 in de jury van het programma Holland's Next Top Model. Hermès is pionier van de zogenaamde ‘Photoshop-generatie, die met computerprogramma’s de beelden digitaal bewerkt en manipuleert.



OPENING | CARLI HERMES | 02.11.02103 - 14.30 UUR | CODA Museum