Mijn blik op Nederland







Juan Hoefhangel (2e jaars) maakte tijdens het blok 'Mijn blik op Nederland' de series foto's hierboven. Hij koos voor deze opdracht voor het vierkante formaat, en liet zich inspireren door Piet Mondriaan.
De serie foto's hier onder werden ook gemaakt tijdens dit blok maar deze beelden haalde niet zijn selectie.










Janneke Stoffelen (2e jaars) heeft voor haar opdracht een dag gefotografeerd van een gemiddelde Nederlander. Typische dingen als de krant in de brievenbus, lunch in de broodtrommel, vijf uur en het sportjournaal komen in haar serie aan bod. De serie is op een reportage-achtige manier ontstaan.

Monique Gerritsen (2e jaars) ging voor het blok Nederland aan de slag met stilleven fotografie. Haar uitdaging lag vooral in het identiek maken van de witte en zwarte achtergrond. Voor het stilleven liet ze zich inspireren door Delfts blauw.


Michel toont hieronder een serie over Nederland en Water. Hij heeft voor deze reportage meerdere plekken bezocht en omdat deze serie tijdens diverse weersomstandigheden is gemaakt heeft hij voor een zwart-wit bewerking gekozen. Het water thema is onderverdeeld in een beek, rivier en de zee.
Door de kleuren weg te halen ontstaat een serie met meer rust en samenhang. Ook de traditionele composities zorgen er voor dat de landschappen goed naast elkaar kunnen worden opgehangen.