Masterclass voor amateurfotografen - Breda Photo 2014


Een geweldige uitdaging voor amateurfotografen om meer uit zichzelf te halen met de mogelijkheid te exposeren tijdens Breda Photo 2014. Onder professionele begeleiding in de vorm van een serie Masterclasses, ga je samen met collega amateurfotografen aan de slag om het beste uit jezelf en je fotowerk te halen.
Reglement Masterclass BredaPhoto 2014

In het kader van het Internationale Photo Festival BredaPhoto 2014 wordt de Masterclass BredaPhoto 2014 (verder Masterclass genoemd) georganiseerd. De spelregels voor deelname aan deze Masterclass zijn hieronder opgenomen.
Doel
Met het organiseren van Masterclass BredaPhoto 2014 wordt beoogd om 50 deelnemers:
  •  In groepjes van 3 - 5 fotografen te laten werken aan hun eigen alsook andermans fotografische kwaliteiten
  • Te laten werken aan de voorbereiding van een expositie tijdens BredaPhoto 2014
  • Te laten exposeren binnen BredaPhoto 2014
De Masterclass wordt begeleid door drie professionele fotografen/fotodocenten: Wiesje Peels, Bart Kemps en Willem Poelstra. Het staat de organisatie vrij (incidenteel) een master te vervangen en/of toe te voegen.
Deelnemers aan de Masterclass
Alle fotografen met uitzondering van fotografen die uit andere hoofde dan de Masterclass exposeren tijdens het Internationale Photo Festival BredaPhoto 2014 kunnen deelnemen aan de masterclass. Fotografen die willen deelnemen kunnen zich aanmelden. Aanmelden kan op de volgende wijze:
  • Insturen van minimaal 5 tot maximaal 10 foto’s (maximaal 500 kB per foto)
  • Insturen van een beknopte motivatie van waarom jij wilt deelnemen aan de Masterclass, wat je daar wenst te halen en wat jij kunt brengen. Desgewenst kun je een korte toelichting op de ingezonden foto’s geven.
Je dient de foto’s en de motivatie uiterlijk zondagavond 16 februari 2014 om 00:00 te mailen naar info@bredaphoto.nl met in het onderwerp van jouw mail: Masterclass BredaPhoto 2014 door VOORNAAM ACHTERNAAM (vul daar jouw voor- en achternaam in).
Selectie van 50 deelnemers voor de Masterclass
BredaPhoto streeft er naar om maximaal 50 fotografen aan de Masterclass te laten deelnemen. Aan de hand van de ingezonden beelden en motivatie wordt een selectie gemaakt van 50 fotografen die deel gaan nemen aan de Masterclass.
Alle aanmeldingen worden beoordeeld op kwaliteit van de ingezonden foto’s en de motivatie om deel te nemen. De selectie van de deelnemers uit de inzendingen vindt plaats door één van de Masters, één van de curatoren van BredaPhoto en leden van de werkgroep Masterclass BredaPhoto.
Bij de selectie van de deelnemers aan de Masterclass wordt een minimaal niveau nagestreefd. Indien de fotografische kwaliteit van de ingediende foto’s te laag is kan dit beteken dat maximale aantal deelnemers van 50 stuks niet wordt gehaald.
Uiterlijk woensdag 5 maart 2014 ontvangen alle inzenders per e-mail bericht of ze wel of niet zijn geselecteerd om deel te nemen aan de Masterclass. In dat bericht worden deelnemers geïnformeerd over de wijze van betaling voor deelname aan de Masterclass.