Fotowedstrijd- off festival


Fotowedstrijd                                    

Off-festival Foto Breda

Inleiding

Van 11 september tot en met 26 oktober 2014 vindt in Breda weer de internationale fotomanifestatie plaats BredaPhoto. Wij organiseren tegelijkertijd autonoom een groot off-festival naar het voorbeeld van Foto Naarden. Het off-festival is een initiatief van Fotoclub Teteringen.
Wij beschikken over 350 m2 vloer om een grote expositie te houden in het hart van Breda in publieke ruimte die de hele week door 24 uur per dag open is. (Voetgangersplatform Chassé parking) Het leeuwendeel van de expositie zal bestaan uit foto’s, die via een wedstrijd onder leden van Fotoclubs door een deskundige jury zijn geselecteerd. Ons thema is  “Het moment”.

Wedstrijdreglement

Stuur maximaal drie foto’s digitaal naar onze website  info@off-festival-breda.nl  voor 1 augustus 2014. (dus op zijn laatst op 31 juli!) Let op! Verklein je foto tot maximaal 500 KB om te voorkomen dat er verzend- en ontvangstproblemen ontstaan. De jury beoordeelt welke foto’s worden toegelaten op de expositie. Daarvan krijg je rond 15 augustus bericht. Als je foto(s) worden toegelaten vragen we je je originele foto digitaal aan ons te sturen (in de maximale grootte), zodat wij een mooie print kunnen laten maken. Wij laten de foto printen bij een professioneel bedrijf in Breda (De Afdruk) op de door jou gewenste grootte. We doen dat op jouw kosten (want veel eigen geld hebben we niet!) en na afloop van de expositie kun je de foto bij ons ophalen. Prijsindicatie: A4 ongeveer € 4, A3 € 8, 40x60 € 15 en 40x120 € 24; professionele kwaliteit.
Je kunt zowel kleurenfoto’s als monochroom inzenden. Alle fotografische procedés mogen worden toegepast. Je foto is verkleind tot 500 KB. JPEG-formaat. Kleurruimte sRGB.
Alle foto’s moeten geheel bestaan uit eigen fotowerk. Gebruik dus geen afbeeldingen van anderen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eisen en rechten van derden.
Door deelname aan de wedstrijd geef je ons impliciet toestemming om jouw foto’s door ons te laten tentoonstellen op het off-festival en/of  te gebruiken op onze eigen website of catalogus.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd is gesteld op €  5,=  (of je nu een of meer foto’s instuurt). Zorg er voor dat dit geld is overgemaakt zodra je onze mail hebt ontvangen met je deelnemersnummer, anders wordt je inzending niet voorgelegd aan de jury. Ons rekeningnummer is: Fotoclub Teteringen NL21 RABO 0179532030  en vermeld erbij “wedstrijd”. Vermeld ook apart  je naam als deze niet dezelfde is als de rekeninghouder. Als je foto’s bij ons zijn binnengekomen ontvang je van ons een bevestigingsmail met een deelnemersnummer. Je gebruikt dit nummer bij de betaling.

Thema

Een off-festival is bij uitstek de plek waar je verrast wil worden. Hier loop je tegen een originele kijk aan op het festivalthema  ‘het moment ‘. Het mag speels zijn en ondeugend, los van allerlei conventies.  Maar als je beeld geen kijker kan boeien, schiet jij je doel wel voorbij. Je moet iets willen vertellen met je beeld, waarvoor veel tekst en uitleg dan niet meer nodig is.
Wij interpreteren het thema breed. De foto moet een beeld pakken dat voor zichzelf kan spreken.
Het thema leent zich natuurlijk ook goed voor een serie.

Voor actuele informatie kun je onze website raadplegen: www.off-festival-breda.nl. Helaas is deze website op dit moment nog niet helemaal  klaar.  De hinderlijke reclame moet er nog uit!
We zien je graag als deelnemer terug!

Met vriendelijke groet,

Frans de Boer.