Songs from the heart- van 11 september t/m 25 oktober



Fotoproject ‘Songs from the heart’
Geïnspireerd door BredaPhoto festival.

Door middel van fotografie kun je jezelf op een andere manier uiten. In plaats van woorden gebruik je beeldtaal, beelden die we allemaal iedere dag tegenkomen. Soms gaan we voorbij aan de schoonheid van het alledaagse. Met “songs from the heart” lichten we juist deze momenten uit. We geven en vragen aandacht voor dat ene moment dat in onze ogen zo speciaal is. Of anderen dat ook zo ervaren is de vraag en juist die vraag kan weer prachtige gesprekken opleveren.
Bijna iedereen maakt foto’s en doet dat met zijn eigen blik. De opdracht die wij aan alle deelnemers van dit fotoproject gaven; probeer het gevoel dat een muziekstuk bij je oproept vast te leggen in foto’s. Door dit vast te leggen én te exposeren krijgen we een kijkje in de leefwereld van de ander. Het mooie aan beeldtaal is dat iedereen zijn eigen interpretatie mag hebben. Iedereen is anders, niet beter, niet slechter, maar anders.
Om verbreding van de blik zo groot mogelijk te maken, hebben we dit project uitgezet in verschillende wijken, op middelbare scholen in Oosterhout, H19, B.O.C.K., de Buurstede/Volckaert (woonplek ouderen), KOA van Prisma (atelier mensen voor mensen met een beperking).
We hebben gemerkt dat zowel muziek als fotografie, een prachtig middel is om ontmoeting, gesprek en dus verbinding tot stand te brengen.

Locaties van ‘Songs from the heart’ zijn: Stadhuis, Slotpark, Theek5 en de Mariakerk. 

De exposities maken een onderdeel uit van Open Ateliers Oosterhout.


Dit project is mede tot stand gekomen dankzij: