Vrijdag 23 januari 2015 lezing om 20.00 uur 
Ton Hendriks

Ton Hendriks (1953) is fotograaf en docent. Hij vertelt over de nieuwe uitgave van zijn boek Beeldspraak. In 1995 gaf Ton Hendriks het boek Beeldspraak. Fotografie als visuele communicatie uit. Het boek bevat foto’s van bekende Nederlandse fotografen.
Na twintig jaar is er een update van Beeldspraak verschenen, uiteraard voorzien van nieuwe foto’s van bekende hedendaagse Nederlandse fotografen.

In dit boek gaat Hendriks in op de relatie tussen de inhoud, vorm en context van de fotografie. Maar ook op de relatie tussen fotografie en de maatschappij en onze cultuur. Ton Hendriks studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Als fotograaf is hij autodidact.


We zien dagelijks veel foto's om ons heen en steeds meer mensen raken gefascineerd door fotografie. Maar begrijpen we hoe wij met fotografie communiceren? Waar moet je als fotograaf rekening mee houden als je foto's maakt voor een groot publiek? Hoe beïnvloedt het onze interpretatie als we een foto niet in een krant zien maar in een museum? Wat zegt de stijl van een fotograaf over zijn visie? En welke ethische en theoretische kwesties kan een fotograaf tegenkomen? Op deze en andere vragen geeft deze geheel hernieuwde uitgave van Beeldspraak antwoord. Dit boek gaat ook dieper in op andere aspecten van fotografie zoals het gevolg van de digitale manipulatie van foto's voor onze beleving van fotografie en welke invloed foto's hebben op onze culturele identiteit. Dit handboek over de inhoudelijke aspecten van de fotografie is bedoeld voor studenten op academies en fotoscholen en is een leidraad voor docenten. Beeldspraak is tegelijkertijd een interessant leesboek voor fotografen, curatoren, fotocritici, artdirectors en iedereen die meer wil weten over het medium fotografie. 


ALGEMENE INFORMATIE
Locatie van de lezing:
Galerie Pennings
Geldropseweg 61B (eerste etage) 5611 SE Eindhoven


Tijd
Ontvangst 19.45 uur Aanvang lezing 20.00 uur Afsluiting: 22.00 uur

Kosten
€ 7,50 (inclusief koffie/thee)

Aanmelden via: info@fotosz.nl
In uw e-mail graag vermelden: uw naam,
aantal personen en dat u komt voor de lezing van Ton Hendriks op vrijdag 23 januari 2015.


Contactgegevens
fotosz.nl
Tel: 040 293 02 70 / 06 46752403 Email: info@fotosz.nl


Voor meer informatie zie
www.fotosz.nl