Wij zijn nog op zoek naar cursisten voor de korte cursus PORTRET!


Om straks een goed portret te kunnen maken, is het van belang om te weten hoe een portret is opgebouwd en wat een portret kan vertellen. We bekijken de portretten die fotografen hebben gemaakt en waarom zij dat op een bepaalde manier hebben gedaan.
Voor je aan de slag gaat met het maken van een portret is het belangrijk om te weten welke instellingen op je camera je kan gebruiken en wat voor effect het heeft op de foto. Ook gaan we kijken naar het verschil tussen studio licht en daglicht.
In een fotostudio is er veel mogelijk met de diverse soorten licht die je kan gebruiken. Aan de hand van voorbeelden gaan we kijken of we het licht zelf kunnen nabootsen. Het gebruik van licht is van grote invloed op de sfeer van je portret.
Experimenteren met daglicht.
Daglicht is er altijd en daarom kan je er in principe altijd gebruik van maken. Welke manieren zijn er om daglicht naar je hand te zetten en waar moet je opletten?

Eigenlijk het allerbelangrijkste aspect van een goede portretfoto is de communicatie tussen de fotograaf en het model. Hoe kom je tot het beeld wat je in gedachte hebt? Hoe zorg je ervoor dat je model precies doet wat jij zegt en hoe breek je de spanning?
Met een sociaal portret bedoelen we een toegankelijk portret. Bijvoorbeeld voor zakelijke doeleinden zoals Linkedin profiel of een mooi familieportret voor de grootouders. Wat is het verschil met dit soort portretten en ander soortige portretten? En waar moet je op letten als je een sociaal portret maakt? En wat zijn de belangrijke aandachtspunten bij een experimenteel portret?

In de laatste les gaan we nog eens kijken naar elkaars werk en kijken wat we hebben geleerd en verder praten over de aandacht en verbeter punten. Tevens is dit een laatste kans om onbeantwoorde vragen te beantwoorden en onduidelijkheden nog een keer te laten zien en het erover te hebben.

Start20 september 20165 dinsdagen
Dag en tijddinsdag, 20 sept, 4 okt, 18 okt, 29 nov, 13 dec 201619.30-22.00
zaterdag 12 nov 201611.00-15.00
Cursusprijs141 euro
DocentMarieke Plasier