10 september 2016 t/m 17 februari 2017 - Kunsthal Rotterdam



Het spectaculaire overzicht van Lindberghs oeuvre bevat exclusief materiaal, van niet eerder getoonde beelden, persoonlijke aantekeningen, storyboards, rekwisieten, polaroidfoto's, contactafdrukken, films en monumentale afdrukken. Lindberghs pure zwart-witfoto's zijn al vanaf het begin van de jaren tachtig koersbepalend voor de modefotografie, en voor het eerst samengebracht in een omvangrijk retrospectief. 

 “DEZE TENTOONSTELLING IS NIET EEN CHRONOLOGISCH OVERZICHT, MAAR EEN VERHAAL WAARIN JE DE WERELD VAN PETER LINDBERGH ONTDEKT DOOR ZIJN UNIEKE KIJK”


- Gastcurator Thierry-Maxime Loriot
 

Peter Lindbergh wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke modefotografen. 'A Different Vision on Fashion Photography' is een ode aan zijn veelzijdige oeuvre van 1978 tot nu. De multimediale tentoonstelling presenteert, met aandacht voor Lindberghs creatieve wereld en passies, negen verschillende thema’s: Supermodellen, Modeontwerpers, Zeitgeist, Dans, Doka, Het onbekende, Het witte doek, Iconen en een exclusieve Rotterdam Gallery. De Rotterdam Gallery ─ gefotografeerd voor het oktobernummer van de Nederlandse Vogue en speciaal voor de tentoonstelling gemaakt ─ toont Lindberghs shoot met Nederlands topmodel Lara Stone en opkomend talent Elisa Hupkes in de haven van Rotterdam.