Documentaire Robert Mapplethorpe op NPO 2 

Op 1 december is de documentaire Mapplethorpe - Look at the Pictures te zien in Het Uur van de Wolf. De film gaat over het bijzondere leven van fotograaf Robert Mapplethorpe, bekend om zijn controversiële gestileerde werken en zijn gevoelige en directe stijl van fotograferen. 

Mapplethorpe - Look at the Pictures

De extravagante fotograaf Robert Mapplethorpe (1946 – 1989) leefde een nog extravaganter leven. De Amerikaanse fotograaf moest en zou beroemd worden. Het was een echte obsessie. Een andere obsessie was seks, waarin hij compleet schaamteloos en grenzeloos was. Hij legde het op een expliciete manier vast en zorgde met zijn werk voor veel controversie.

Hasselblad

De NTR zendt binnenkort in Het Uur van de Wolf de documentaire Mapplethorpe – Look at the Pictures uit. In deze film spreken vrienden, familie, collega’s, buren en kennissen over het bijzondere leven van Robert. Hij was een charismatische man met een zeer geliefde uitstraling. De documentaire is geheel opgenomen met een Hasselblad, waarmee Mapplethorpe ook altijd zijn karakteristieke zwart-witfoto’s maakte. De film is wel in kleur.

Trailer 

Mapplethorpe is beroemd geworden door zijn gevoelige en directe stijl van fotograferen. Zijn foto’s zijn vaak in zwart-wit en daarmee hooglijk gestileerd. De titel van de film is niet alleen een oproep om naar Mapplethorpe’s foto te kijken, maar ook een uitspraak van een onthutste homofobe senator die in 1989 een tentoonstelling van de fotograaf wilde sluiten.