DE BLIK VAN DE FOTOGRAAF - Een reis vol kleur

Sommige fotografen werken nooit zonder kleur. De foto’s van Martin Parr en David LaChapelle vormen een explosie van kleuren die veel feller en krachtiger zijn dan in de werkelijkheid. Intense kleuren zijn allesbepalend voor de kracht van hun werk. Wolfgang Tillmans en Juergen Teller maken juist gebruik van een totaal verschillend, vlak en gedempt kleurenpalet om alledaagsheid uit te drukken in hun snapshotbenadering van fotografie. Sommige kleuren en kleurcombinaties worden geassocieerd met wat we hebben geleerd. Ze hebben een culturele achtergrond en vormen het symbolische aspect van de kleur.

Kleur is onontbeerlijk voor de wijze waarop wij de wereld om ons heen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan lichtgevende hesjes, de logo’s van merken of het haar, de ogen en de huid van onze geliefden. Bij saturatie varieert de puurheid van kleur; bij minder verzadiging wordt de kleur grijzer, minder kleurrijk en vuiler. Kleur is een instrument van de fotograaf en dit thema staat tijdens deze foto-reis centraal. Er is niet één manier om in kleur te fotograferen; je bepaalt zelf welke benadering bij je past. 
Fotografie is vooral kijken, waarnemen en zien. Naast het ontwikkelen van technische vaardigheden ligt het accent vooral op de poëzie van het beeld, het ontwikkelen van een eigen beeldtaal en het ontdekken van de persoonlijke affiniteit. Tijdens deze fotoreizen is er de kans om dieper in te gaan op de techniek, fotograferen we op diverse locaties en zorgen de verschillende opdrachten voor een verbeterde inhoud op je beelden. Omdat je met elkaar vanuit een zelfde stad of locatie aan het werk gaat kan er in de werkbespreking weer veel geleerd worden van ieders persoonlijke aanpak en resultaten. Fotografie leer je in de praktijk en tijdens deze reis heb je alle tijd voor je passie.

Algemene informatie:
Elke dag maak je één of twee tochten langs speciaal uitgekozen locaties: wandelend of met de auto. De locaties kunnen bestaan uit het stedelijke of natuurlijke landschap. Je krijgt iedere dag inspirerende foto opdrachten en er staat een bepaalde techniek centraal. Ook bespreken we je aanpak, creativiteit en de inhoud van je foto’s ter plekke op locatie. We zijn vaak vroeg uit de veren en maken lange dagen. Als de omstandigheden het toelaten, ondernemen we ook een keer een tocht in de vroege ochtend of laten we ons inspireren door de kleuren in de avond. We onderbreken dagelijks het fotograferen voor een lekkere maaltijd, een snelle espresso of iets anders in één van de vele kleine barretjes.

Deze reis richt zich tot:
- gevorderde fotografen die hun techniek willen verfijnen
- beginnende fotografen die hun passie willen ontwikkelen en op zoek zijn naar een leidende hand om de technische en compositorische aspecten van de fotografie onder de knie te krijgen 

Data Foto-reis A
Van 15 september t/m 18 september - Cursusprijs € 280,- excl. BTW
( vier cursus dagen + fotobespreking in Nederland van 19:30-22:00)

De prijzen zijn excl. verblijf (kamer) en reiskosten (vlucht&vervoer op Sicilië) maaltijden en eventueel entree.

Data Foto-reis B
Van 2 oktober t/m 6 oktober - Cursusprijs € 315,- excl. BTW
( vijf cursus dagen + fotobespreking in Nederland van 19:30-22:00)

De prijzen zijn excl. verblijf (kamer) en reiskosten (vlucht&vervoer op Sicilië) maaltijden en eventueel entree.

Ben jij een fotografie of Italië-liefhebber die graag zijn kennis op een leuke manier en een ongedwongen sfeer wil verbeteren? Schrijf je dan in via dit emailadres 
info@lucianacaputo.com voor deze korte cursus op Sicilië.