Korte cursussen in maart 2018

STAD – maart 2018
Bijeenkomst Breda: 3 x op Dinsdag van 19:30-22:00 2x praktijk-dag x 5 uur op Zaterdag en Zondag

Cursusprijs: €145,-
Zo 11 maart, Di 13 maart, Za 17 maart, Di 20 maart, Di 27 maart


Tijdens deze cursus ligt de nadruk op onzichtbaar zijn, weten waar je moet kijken en op het geposeerde straatportret. De locaties voor de praktijkdagen liggen in België. We brengen een bezoek aan de fotogenieke stad Gent, wandelen door de Unesco erfgoed straten van Lier en brengen een bezoek aan Europa‘s grootste duivenmarkt. Naast de praktijkdagen werk je aan een opdracht waarin het thema - Waar sta je? centraal staat.
Maak je de omgeving tot een belangrijk deel van je portret, of laat je alles weg? Maak geen foto’s
van mensen maar maak foto’s over mensen.
De stad, haar straten en gebouwen, vormt het materiaal waaruit wij beelden gaan samenstellen tijdens deze korte cursus STAD.


Interesse in deze cursus stuur dan een email naar info@lucianacaputo.com

Heb je in het verleden eerder deelgenomen aan de korte cursus STAD dan kun je deze cursus zien als een éxtra verdieping. De nieuwe locaties en/of opdrachten zullen weer voor leerzame en inspirerende momenten zorgen. 



LICHT – maart 2018
Bijeenkomst Breda: 3 x op Donderdag van 19:30-22:00 2x praktijk-dag x 5 uur op Zaterdag en Zondag

Cursusprijs: €145,-
Za 10 maart, Do 15 maart, Zo 18 maart, Do 22 maart, Do 29 maart


Tijdens deze cursus ligt de nadruk op de lichtrichting maar vooral ook op de lichtsoort. De lichtsoort is namelijk van invloed op de stemming van een foto. Licht kan flatterend zijn of juist wreed. Intens of juist matigend.
Hoge contrasten leveren vaak een dramatisch beeld op, nadrukkelijke slagschaduwen werken als spanningselement. De locaties voor deze praktijkdagen liggen in Duitsland en België. We brengen een bezoek aan het bijzondere Insel Hombroich en de zondagmarkt van Charleroi waarin het samenzijn op straat centraal staat. Ook brengen we een bezoek aan het grootste fotomuseum van Europa. Naast de praktijkdagen werk je aan een opdracht waarin het thema – Spel van schaduwen, centraal staat. Belichting is een kwestie van mening. Een mening die wordt gevormd door jouw instinct. De lichtrichting, de mensen, de stilte,
de architectuur en het landschap vormen materiaal waaruit wij beelden gaan samenstellen tijdens deze korte cursus LICHT.

Interesse in deze cursus stuur dan een email naar info@lucianacaputo.com

Heb je in het verleden eerder deelgenomen aan de korte cursus LICHT dan kun je deze cursus zien als een éxtra verdieping. De nieuwe locaties en/of opdrachten zullen weer voor leerzame en inspirerende momenten zorgen.