Photographic Paintings t/m 12 november 2017

Het boek Photographic Paintings betreft de fotowerken van de internationaal bekende Nederlandse fotograaf/kunstenaar Hans Withoos (1962). Het boek geeft niet alleen een overzicht van zijn oeuvre (1989-2017) maar ook inzicht in de ontwikkeling van zijn werk en persoon in relatie tot zijn historische inspiratiebronnen: meesterwerken uit de kunstgeschiedenis.
Eduard Planting Gallery
Eerste Bloemdwarsstraat 2 links
1016 KS Amsterdam


NUCLEUS t/m 26 november 2017

NUCLEUS is de titel van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2017. Deze 24e editie gaat over wetenschap en de verbeelding ervan door fotografen en kunstenaars. De tentoonstellingen staan in het teken van de menselijke drang om de wereld om ons heen te begrijpen en beheersen. kunstenaars stellen zichzelf vaak dezelfde vragen als wetenschappers en hebben veel van dezelfde uitgangspunten: originaliteit, creativiteit en een open geest. In NUCLEUS gaan beide disciplines de dialoog aan met elkaar. In het festival is de wetenschap zowel onderwerp als inspiratiebron.
Noorderlicht Fotogalerie
Akerkhof 12
9711 JB Groningen


Powervrouwen t/m 14 januari 2018

Museum Jan Cunen in Oss staat in het teken van powervrouwen! Na een verbouwing en uitbreiding heropent het museum op 30 september 2017 met maar liefst vier tentoonstellingen waarin de vrouw centraal staat: krachtig en inspirerend. Met Vrouwen van Oranje brengt Museum Jan Cunen voor het eerst 50 portretten van vijf Nederlandse koninginnen samen. Daarnaast zijn foto's van Micky Hoogendijk en beelden van Margot Homan te zien, en de presentatie De pil van Oss!
Museum Jan Cunen
Molenstraat 65
5341 GC Oss