Fotoreizen september en oktober 2019


Een landschap vol contrasten: 

Als er één soort locatie is die geen enkele fotograaf kan weerstaan, dan is het de ongerepte natuur. Voor veel van ons is alleen al de schaal van het landschap anders dan alles wat we dagelijks ervaren. Veel fotografen zijn gefascineerd door de schoonheid en de kracht van de natuur. Ze worden overweldigd door het drama en de kwetsbaarheid van de aarde en hebben de enorme uitgestrektheid van het landschap vastgelegd: de patronen, ritmes en de ordening van de elementen. Ze hebben de landschappen gefotografeerd, in combinatie met voorbijgaande effecten van licht, mist, wind,  regen en noodweer. 
Als we middenin een landschap staan, letten we niet op details, maar ervaren we een panorama. We gebruiken ons hele gezichtsvermogen. 

Landschapsfotografen tonen in hun werk hoe ze over de wereld denken: Sommige zijn met ontzag vervuld, anderen zien een harmonie tussen de mens en de natuur en weer anderen maken zich zorgen over de toekomst van het landschap. Het klinkt logisch dat landschapsfotografie waardering van licht vereist; maar hoeveel fotografen bestuderen het licht nu eigenlijk? Het gouden uur, zacht licht, vlak licht, helderheid, lage zon, avondschemering, sfeerlicht en nachtopnamen. Door al deze lichtsoorten is het landschap voortdurend aan verandering onderhevig. Van seizoen tot seizoen, van dag tot dag en van minuut tot minuut.  Doordat het licht verandert, is elke foto anders. Soms heb je geluk met het licht, maar meestal moet je gewoon geduld hebben. Perfect licht komt en gaat soms in een oogwenk. In deze cursus zorgen de opdrachten dat je het thema landschapsfotografie beter beheerst, ga je opzoek naar de verhouding tussen de mens en het landschap en bekijken we met elkaar hoe sterk het licht het aanzien en de sfeer van een plek kan beïnvloeden.

Een landschap vol contrasten:
14 september t/m 18 september 2019

- Cursusprijs € 315,- excl. BTW
( vier dagen cursus + fotobespreking in Nederland van 19:30-22:00)

De prijzen zijn excl. verblijf (kamer) en reiskosten (vlucht & vervoer op Sicilië) Boot naar de eolische eilanden, maaltijden en eventueel entree.

-           Richtlijn voor vliegticket retour € 200,- (Transavia Rotterdam-Palermo)
-           Richtlijn voor accommodatie / Agriturismo (hotelboerderij) € 60 per nacht
-           Richtlijn vervoer € 60,- (huur auto ) excl. Brandstofkosten


Een reis vol kleur:  

Sommige fotografen werken nooit zonder kleur. De foto’s van Martin Parr en David LaChapelle vormen een explosie van kleuren die veel feller en krachtiger zijn dan in de werkelijkheid. Intense kleuren zijn allesbepalend voor de kracht van hun werk. Wolfgang Tillmans en Juergen Teller maken juist gebruik van een totaal verschillend, vlak en gedempt kleurenpalet om alledaagsheid uit te drukken in hun snapshotbenadering van fotografie. 

Sommige kleuren en kleurcombinaties worden geassocieerd met wat we hebben geleerd. Ze hebben een culturele achtergrond en vormen het symbolische aspect van de kleur. 

Kleur is onontbeerlijk voor de wijze waarop wij de wereld om ons heen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan lichtgevende hesjes, de logo’s van merken of het haar, de ogen en de huid van onze geliefden. Bij saturatie varieert de puurheid van kleur; bij minder verzadiging wordt de kleur grijzer, minder kleurrijk en vuiler. 
Kleur is een instrument van de fotograaf en dit thema staat tijdens deze foto-reis centraal. Er is niet één manier om in kleur te fotograferen; je bepaalt zelf welke benadering bij je past.

Een reis vol kleur
16 oktober t/m 20 oktober 2019

- Cursusprijs € 315,- excl. BTW
( vier dagen cursus + fotobespreking in Nederland van 19:30-22:00)

De prijzen zijn excl. verblijf (kamer) en reiskosten (vlucht & vervoer op Sicilië) maaltijden en eventueel entree.

-           Richtlijn voor vliegticket retour € 200,- (Transavia Amsterdam-Catania)
-           Richtlijn voor accommodatie / Agriturismo (hotelboerderij) € 60 per nacht 
-           Richtlijn vervoer € 60,- (huur auto ) excl. brandstofkosten

Je kunt je opgeven voor één van deze reizen door een email te sturen naar info@lucianacaputo.com