Het Gooisch Fotografiecafé organiseert vanaf september tot en met juni zesmaal een lezing met een interessante fotograaf in de Krachtcentrale in Huizen. Dit is een herontwikkeld industrieel erfgoed met veel ruimte voor cultuur.
Als speciale gast is op donderdag 30 januari fotografe Ilvy Njiokiktjien aanwezig.

Ilvy Njiokiktjien

Ilvy Njiokiktjien (34) is momenteel één van de meest toonaangevende Nederlandse fotografen. Ze won al tweemaal een award bij World Press Photo, was in 2014 de eerste vrouwelijke winnares van de Zilveren Camera en werd in 2013 de eerste Fotograaf des Vaderlands. Ze wordt vertegenwoordigd door VII Photo Agency en is daarnaast Canon Ambassadeur.
foto: © Ilvy Njiokiktjien
Het afgelopen jaar stond Ilvy enorm in de belangstelling met haar Born Freeproject, waarbij ze ruim 12 jaar de Zuid-Afrikaanse generatie die is geboren na afschaffing van de apartheid (de 'born frees') heeft gevolgd. 
Haar werk is gepubliceerd in o.a. de New York Times, Der Spiegel, NRC en Stern. Ook exposeert ze (inter)nationaal met haar werk.
Tijdens haar lezing voor het Gooisch Fotografiecafé vertelt ze over dit project maar ook over haar eerdere werk.
foto: © Ilvy Njiokiktjien
Let op: ditmaal is het Fotografiecafé niet op zondagmiddag, maar op donderdagavond 30 januari: aanvang: 19.30. 
Kaarten kunnen voor € 7,50 online worden gekocht via: www.eventbrite.nl of zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid, tevens aan de deur te pinnen. 
Voor de lezing een heerlijk diner of gezellige borrel in Café Restaurant de Krachtcentrale? Speciaal voor gasten van het Gooisch Fotografiecafé biedt de chef een 2-gangen (voor- en hoofd) Chefs Diner aan voor slechts € 24,-.
Ga voor het menu en reservering naar www.caferestaurantdekrachtcentrale.nl