BEELDVORMERS: Hoe fotografeer je een virus?


Extra opdracht voor wie dit leuk, leerzaam en inspirerend lijkt.

Straatfotografie wordt beoefend in de openbare ruimte, meestal op straat. Mensen worden gefotografeerd zonder dat ze dat in de gaten hebben. Straatfotografie is daarom misschien wel één van de spannendste vormen van fotografie. Je gaat met je camera op stap en je weet vooraf nooit in welke situaties je terecht komt en met wat voor foto's je thuiskomt. Veel fotografen zien de aantrekkelijkheid van straatfotografie maar hebben moeite om er mee te beginnen. Zomaar op straat vreemde mensen fotograferen kan immers best spannend zijn. Zullen ze me 'betrappen'? En hoe zullen ze reageren?
Hoe fotografeer je een virus en de gevolgen hiervan, zo pakte andere fotografen dit aan:

Coronadagboek door het glas

Lege schappen in de supermarkt

Streetart


Boodschappen doen 

Alles wordt geannuleerd

Afzetlinten kun ook een mooie fotothema zijn in deze tijd

Straatbeeld

Etalages en hun berichtgeving


Wie zin heeft om op pad te gaan, op zoek is naar afleiding en dit thema als een uitdaging ziet kan zich ook laten inspireren door de fotojournalisten die dit thema op verschillende manieren al weken vastleggen. Voorbeelden van hoe je dit virus en de gevolgen er van kunt vastleggen kun je zien via de beeldbank.

Bekijk de website van de Nederlandse beeldbank Hollandse Hoogte
https://www.hollandse-hoogte.nl

Ga je met dit thema aan de slag stuur mij dan je werk per wetransfer. Dan kan ik het vervolgens publiceren op de blog

Door je fotowerk te delen via de blog, kunnen jullie op een makkelijke manier elkaars resultaten bekijken maar tegelijkertijd kunnen ook andere cursisten geïnspireerd raken. 

In deze ingewikkelde periode waarin de cursussen jammer genoeg stil liggen publiceer ik elke dag twee berichten. Hopelijk blijven jullie op die manier met elkaar in contact en verbonden met de fotografie. Elke maandag publiceer ik een documentaire, oude berichten zijn allemaal terug te lezen, rechts in de kolom alle berichten.