Een opdracht uit archief

Opdracht: De Van Gogh stijl


Probeer aan de hand van het werk van Gogh nieuw fotowerk te creëren. Dit kan met stilleven, landschap, documentaire of reportage fotografie.
Bestudeer het werk van Van Gogh of het werk van andere fotografen of kunstenaars die ook in de stijl van Van Gogh iets heb gezien en geïnspireerd zijn geraakt.
Het werk mag bestaan uit een serie foto’s, een twee-luik maar het mag ook een enkele foto zijn.

Goghflow Wiesje Peels
Zundertenaren die in de huid van Van Gogh willen kruipen. Wiesje Peels en Steffen Maas hebben bewoners van Zundert geportretteerd met een object dat hen deed denken aan Van Gogh.




Foto’s van Mischa Keijser







Foto's van Emmy Andriesse

Vlak voor haar dood maakte Andriesse de fotoserie De wereld van Van Gogh. Ze reisde af naar de Provence en Auvers-sur-Oise om met haar camera de onderwerpen die Vincent van Gogh schilderde en tekende ruim zestig jaar na dato vast te leggen. Net als de schilder, had zij interesse voor de eenvoudige mens en het gewone leven.Het resultaat is een serie prachtige foto's in de geest van schilderijen en tekeningen van Van Gogh, die bovenal Andriesses eigen kracht toonden: haar vermogen de wereld om haar heen op het juiste moment in haar lens te vangen.





Als je het leuk lijkt om met dit thema aan de slag te gaan laat je dan inspireren door de prachtige werken van Van Gogh.
Ik ontvang graag je resultaten in de stijl van Van Gogh per wetransfer.

Door je fotowerk te delen via de blog, kunnen jullie op een makkelijke manier elkaars resultaten bekijken maar tegelijkertijd kunnen ook andere cursisten geïnspireerd raken.

In deze ingewikkelde periode waarin de cursussen jammer genoeg stil liggen publiceer ik elke dag twee berichten. Hopelijk blijven jullie op die manier met elkaar in contact en verbonden met de fotografie. 

Elke maandag publiceer ik een documentaire, oude berichten zijn allemaal terug te lezen, rechts in de kolom ‘alle berichten’.