Een opdracht uit archief
























Verhalende handen
Handen vertellen zoveel, handen zijn zo mooi, handen zijn krachtig!

Handen heeft iedereen. Ze zijn dus erg gewoon. Je ziet en gebruikt ze elke dag. Door hun gewoonheid lijken handen simpel vast te leggen. De opdracht is om handen vast te leggen en na te denken welke fotografie hier voor jou bij past. Ga je iets ensceneren? Maak je iets op straat of in een studio? Kies je voor zwart-wit of kleur? Maak je een serie foto’s of laat je je voor deze opdracht inspireren door het enkele beeld? Ga je nadenken bij welke beroepen de handen veel worden gebruikt of probeer je iemand aan de hand van handen te portretteren?

Voor deze opdracht vraag ik jullie om je te beperken tot foto’s waar handen op de één of andere manier opvallen, centraal lijken te staan of waar handen duidelijk het onderwerp zijn.
Handen zijn net gezichten. Ze vertellen minstens evenveel over iemand, en misschien nog wel meer. Afgekloven vingertoppen? Zenuwpees. Ring om de daarvoor bestemde vinger? Bezet. Mensen die op het land werken hebben aarde onder hun nagels. De zon liet groeven achter op de huid, veel minder dan op de handen van hen die altijd binnen zitten, onder lamplicht en van wie ze zachter zijn en zonder eelt.

Een gezicht kan liegen en veinzen. Handen kunnen dat niet, die leiden een eigen leven. De stand van de handen verraadt hoe iemand zich voelt.

Ik ontvang graag je beelden per wetransfer.

Door je fotowerk te delen via de blog, kunnen jullie op een makkelijke manier elkaars 
resultaten bekijken maar tegelijkertijd kunnen ook andere cursisten geïnspireerd raken.

In deze ingewikkelde periode waarin de cursussen jammer genoeg stil liggen publiceer ik elke dag twee of meer berichten. Hopelijk blijven jullie op die manier met elkaar in contact en verbonden met de fotografie. Elke maandag publiceer ik een documentaire, oude berichten zijn allemaal terug te lezen, rechts in de kolom ‘alle berichten’.