Een mooi foto thema: Mens&Dier





















  • Een portret probeert iemands persoonlijkheid uit te drukken en iets te zeggen over de wereld van die persoon: over zijn plaats in de maatschappij en over zijn uiterlijk. Een portret biedt inzicht in iemand dat verdergaat dan uiterlijke kenmerken en laat onbekende kanten van iemands karakter zien. Foto's waar dieren duidelijk en scherp op staan, zijn er volop. Echte karakterprenten die bewondering en emotie oproepen, zijn schaars. Je portretteert een persoon met een dier. Dit kan een huisdier zijn maar je mag het ook allemaal ensceneren. Dus misschien weet je een goed model en gebruik je het dier van iemand anders.

Door je fotowerk te delen via de blog, kunnen jullie op een makkelijke manier elkaars resultaten bekijken maar tegelijkertijd kunnen ook andere cursisten geïnspireerd raken.

In deze ingewikkelde periode waarin de cursussen jammer genoeg stil liggen publiceer ik elke dag twee berichten. Hopelijk blijven jullie op die manier met elkaar in contact en verbonden met de fotografie. Elke maandag publiceer ik een documentaire, oude berichten zijn allemaal terug te lezen, rechts in de kolom ‘alle berichten’.