The Female Gaze: fotoverkoop voor vrouwen in moeilijkheden

The Female Gaze: fotoverkoop voor vrouwen in moeilijkheden

door
foto: © Anja Hellebaut, kust tijdens Covid-19, voor The Female Gaze
foto: © Anja Hellebaut
The Female Gaze is een online initiatief met 58 fotografen, allemaal vrouwen, die hun blik delen met de wereld en proberen op die manier aandacht én fondsen te vragen voor vrouwen in moeilijkheden. Onder meer Ilvy Njiokiktjien, Annabel Oosteweeghel, Sanne De Wilde en Anaïs Lopez bieden via de website een beeld te koop aan.
De huidige COVID-crisis stelt ons systeem zwaar op de proef. Armoede, ongelijkheid en psychologische onzekerheid nemen toe. Deze factoren leiden maar al te vaak tot huiselijk en/of seksueel geweld en uitbuiting in alle vormen. In de overgrote meerderheid van de gevallen zijn vrouwen daar het slachtoffer van.
Tal van organisaties in de Benelux bekommeren zich om het lot van die vrouwen. Maar terwijl het aantal slachtoffers de afgelopen maanden fel toenam, zijn de fondsen drastisch gedaald.

foto: © Carla Kogelman - Morning view, voor The Female Gaze
foto: © Carla Kogelman - Morning view

Op donderdag 14 mei 2020 is de website www.thefemalegaze.works gelanceerd. Daar zijn de prints te koop, voor 125 euro per stuk. De beelden in A4-formaat worden in een genummerde oplage van 5 geprint op Canon Photo Paper Pro Luster. De actie loopt tot en met 14 juni 2020.
Initiatiefnemer Ans Brys: "Het is voor ons als fotografen zo vaak een voorrecht om achter de schermen te kunnen en mogen kijken en nu, zeker nu, is het tijd om iets concreet te doen voor de vele vrouwen die vast zitten achter die façades."
De opbrengst van deze bijzondere online-verkoop wordt verdeeld over organisaties Ne(s)t vzw (VL), Garance (WAL) en Moviera (NL).

foto: © Carmen De Vos, Pipi Langkous, voor The Female Gaze
foto: © Carmen De Vos

Via The Female Gaze kun je fotografie van hoge kwaliteit in huis halen voor een lage prijs én je helpt er tevens vrouwen in nood mee.

De volledige lijst met deelnemende fotografen: 

Aisha Zeijpveld, Alex Verhaest, Anaïs Lopez, Anja Hellebaut, Ann-Sophie Deproost, Annabel Oosteweeghel, Ans Brys, Arian Christiaens, Bieke Depoorter, Brigitte Grignet, Carla Kogelman, Carmen De Vos, Charlotte Lybeer, Danielle Van Zadelhoff, Debby Huysmans, Elizabeth & Laetitia Geerts, Elodie Ledure, Els Vandenberghe, Emilie Bonjé, Eva Verbeeck, Eveline Bouttens, Feline De Coninck, Géraldine Van Wessem, Hanne Lamon, Ilvy Njiokiktjien, Irina Popova, Isabelle Detournay, Josefien Tondeleir, Josje Van Stekelenburg, Julie van der Vaart, Kaat Pype, Katrien De Blauwer, Katrijn Van Giel, Ksenia Kuleshova, Liesbet Peremans, Lieve Blancquaert, Lisa Schamlé, Lisa Van Damme, 

foto: © Ans Brys, vrouw iggend op rug in donker zwembad, voor The Female Gaze
foto: © Ans Brys

Lonneke van der Palen, Maria Baoli, Marie Snauwaert , Marie Sordat, Mashid Mohadjerin, Maxime Lahousse, Murielle Victorine Scherre, Naïma El Kadi, Neoza Goffin, Rachel Corner, Raisa Vandamme, Sanne De Wilde, Sara Sallam, Sarah Carlier, Sarah Eechaut, Siska Vandecasteele, Stéphanie Roland, Suzanne den Otter, Tine Guns, Wendy Marijnissen.