Heb je een passie voor fotografie en wil je je vaardigheden graag ontwikkelen? Of ben je nieuw in de wereld van fotografie en wil je de basis leren van fotograferen? Vanaf september 2021 kun je je inschrijven voor een nieuw fotografie seizoen! De blik van de fotograaf dat van start zal gaan in januari 2022 bestaat uit cursussen & workshops.

Fotografie is vooral kijken, waarnemen en zien. Naast het ontwikkelen van technische vaardigheden ligt het accent vooral op de poëzie van het beeld, het ontwikkelen van een eigen beeldtaal en het ontdekken van de persoonlijke affiniteit.

Het totaal aanbod ‘De blikrichting’ is een opeenvolgend leertraject met specifieke accenten per cursusjaar: Kijken, Waarnemen, Zien. Daarnaast is er een keuze uit kort aanbod ‘De fotografische ingrediënten’ .

De leermodules zijn opgebouwd uit theoretische, technische en praktijkgerichte werksessies. Fotografie is een krachtig medium: met één enkel beeld kun je een heel verhaal vertellen. De diversiteit en mogelijkheden zijn oneindig en het medium ontwikkelt zich voortdurend. Of je mooie foto’s kunt maken, hangt niet van je apparatuur af. Het gaat erom dat je je eigen visie ontdekt

Benieuwd naar meer informatie over de cursussen en naar het werk van mijn cursisten? Kijk dan verder op deze blog www.deblikvandefotograaf.blogspot.com of stuur een email naar info@lucianacaputo.com 

Naast het geven van cursussen ben ik werkzaam als mentor bij fotoclubs, verzorg ik workshops, fotoreizen en lezingen. In al mijn fotografie cursussen ligt het accent op de creatieve en artistieke kant, zonder daarbij de techniek uit het oog te verliezen!


Het coronavirus en fotoreizen...

Overal in de wereld hebben mensen te lijden onder het coronavirus. Ook als je er zelf geen last van hebt kan het behoorlijk lastig zijn door allerlei beperkingen qua werken, uitgaan of reizen. Natuurlijk hou ik rekening met de adviezen en aanbevelingen van de overheid en hou ik de situatie van dag tot dag goed in de gaten. Als we deze pandemie kunnen indammen en zowel Nederland als Sicilië niet rood blijven op de kaart, organiseer ik nog enkele fotoreizen in oktober 2020. In Italië is sinds 6 augustus de zogenaamde Green Pass verplicht. Om een theater, een zwembad of een museum binnen te kunnen moet je, om te bewijzen dat je gevaccineerd bent, corona hebt gehad of een negatieve test hebt gedaan, een QR-code kunnen laten zien. Dat geldt ook voor eten in een restaurant. Het is dus belangrijk dat als je je inschrijft voor een fotoreis, dat je kunt aantonen dat je volledig gevaccineerd bent.

Lieve groeten vanuit Sicilië en wie weet tot in het nieuwe jaar of anders zien we elkaar hier!

Cursisten die al eerder aan een cursus, fotoreis of andere activiteit hebben deelgenomen ontvangen automatisch een bericht met het nieuwe aanbod en de inschrijf mogelijkheden.