t/m 8 november in het FOAM - Ara Güler - A Play of Light and Shadow

 


Ara Güler 
A Play of Light and Shadow

Ara Güler is een gerenommeerd fotojournalist die de essentie van Turkije en de wereld daarbuiten heeft vastgelegd. De tentoonstelling A Play of Light and Shadow toont zowel iconische als onbekende delen van Güler's oeuvre. Zijn werk getuigt van de rijke geschiedenis van Turkije en biedt een blik op de steeds veranderende Turkse identiteit.

Door middel van vier thema’s, The Iconic, The Historic, The Ambassador en The Personal, wordt de bezoeker door Gülers fotografische praktijk geleid, van zijn iconische werk als fotojournalist tot zijn opmerkelijke experimentele werk. Güler's diepe liefde voor Istanbul en Turkije blijkt duidelijk uit zijn indrukwekkende zwart-witfoto's.

 Over Ara Güler

Ara Güler (1928-2018) was een vooraanstaand fotojournalist en een drijvende kracht in de Turkse fotografie. Hij wordt gevierd als 'Het Oog van Istanbul' door zijn aangrijpende zwart-wit beelden van de inwoners, straten en havens van deze stad. Ara Güler vereeuwigde talrijke beroemde kunstenaars en politieke figuren tijdens zijn carrière.